Konfirmation

Som udgangspunkt skal man konfirmeres i det sogn, som man bor i, uanset hvilken skole man går på. Man kan nemt finde ud, hvilket sogn man bor i ved at taste sin adresse ind i 'Find dit sogn': https://sogn.dk/

Hvornår skal mit barn konfirmeres?

Konfirmation i Rødding Sognekirke

 

I Rødding Sognekirke har vi tre konfirmationsdatoer for børn i syvende klasse. Konfirmanderne er hvert år delt ud på tre datoer, fordi vi på den måde kan give hver konfirmand så meget plads så muligt i kirken til deres familier.

Konfirmationsdatoerne er hvert år den første og anden søndag i maj og Kristi Himmelfartsdag kl. 10.30-11.30. Konfirmanderne får tildelt en konfirmationsdato afhængig af hvilken skole, som de går på.

Gældende for de konfirmander, der går på Rødding Folkeskole:

Den første og anden søndag i maj, og på Kristi Himmelfartdag, vil eleverne fra Rødding Folkeskole blive konfirmeret.

Eleverne vil blive delt ud på konfirmationsdagene afhængig af, hvilken klasse de startede i, da de startede på Rødding Folkeskole: Dem, som startede i en A-klasse vil blive konfirmeret den første søndag i maj. Og dem, der startede i en B-klasse vil blive konfirmeret anden søndag i maj. Dem, som startede i en C-klasse vil blive konfirmeret på Kristi Himmelfatsdag.

Gældende for de konfirmander, der går på andre skoler end Rødding Folkeskole:

På Kristi Himmelfartsdag vil de elever blive konfirmeret, der går på andre skoler end Rødding Folkeskole (Eksempelvis Rødding Friskole.) Og også dem, som bor i andre sogne end Rødding sogn kan blive konfirmeret denne dag.

For at der ikke kommer for mange konfirmander på den første, anden eller tredje konfirmationsdato, skal vi for så vidt muligt holde os til de konfirmationsdatoer, som konfirmanderne bliver tildelt fra start i henhold til deres skoler.

Konfirmationsforberedelsen
Før man kan blive konfirmeret skal to kriterier være opfyldt. Man skal være døbt og man skal følge et konfirmandforberedelsesforløb tilfredsstillende. Forberedelsen foregår i Rødding Sognekirke og i Konfirmandstuen på Søndergyden 10, 6630 Rødding.

Som en del af konfirmationsforberedelsen skal man komme til gudstjeneste i en kirke 8 gange.

Er man ikke døbt, så vil dåben blive lagt en søndag i løbet af forløbet.

Konfirmation i Lintrup og Hjerting Sogne

Lintrup kirke 1. søndag efter påske og i Hjerting Kirke 2. søndag efter påske, medmindre det falder sammen med 1. søndag i maj, hvor der holdes konfirmation i Sdr. Hygum. De år hvor første søndag i maj falder sammen med 2. søndag efter påske er der konfirmation i Hjerting 3. søndag efter påske. Måske lidt kompliceret, men se datoer for de kommende år herunder.

Ved spørgsmål er I meget velkomne til at rette henvendelse til sognepræst Elizabeth Fonsmark på edf@km.dk eller

74 85 51 17

Konfirmationsdatoer de kommende år:

2024

Lintrup Kirke 7. april

Hjerting Kirke 14. april

2025

Lintrup Kirke 27. april

Hjerting Kirke 11. maj (3. søndag efter påske)

2026

Lintrup Kirke 12. april

Hjerting Kirke 19. april

2027

Lintrup Kirke 4. april

Hjerting Kirke 11. april

 

Tilmelding
På nedenstående link kan du tilmelde dit barn til konfirmationsforberedelse og konfirmation digitalt med dit NemID. Ved fælles forældremyndighed skal begge forældre give samtykke til tilmeldingen. Du skal også tilmelde konfirmanden ved en papir-indskrivningsblanket, som du kan få udleveret af kirkekontoret. Eller hente her:

Indskrivningsblanket til konfirmation.pdf

Hvis dit barn er døbt i udlandet eller et andet kristent trossamfund, skal du bruge en kopi af dåbsattesten. Den digitale konfirmandtilmelding er åben mellem den 1. april og 30. september, men du kan tidligst tilmelde dit barn året før konfirmationen.

Hvis du har brug for hjælp til tilmeldingen, er du velkommen til at kontakte Kirkekontoret. 

Tryk her for tilmelding!